O nama

Dom za starije i nemoćne osobe "IVANA" smješten je u mirnom mjestu Dubrava kraj Vrbovca, udaljenom samo 50 km od Zagreba. Dom je osnovan 2001.g. sa ciljem pružanja visokokvalitetne skrbi starijim i nemoćnim osobama te njihovim potpunim zbrinjavanjem. Kao takav, priznat je od strane Ministarstava zdravstva i socijalne skrbi.

Zahvaljujući uspješnom desetogodišnjem poslovanju i kvaliteti usluga Dom “IVANA” je nedavno proširen te sada raspolaže s jednim od najsuvremenije opremljenih apartmana za smještaj starijih i nemoćnih osoba u Hrvatskoj i regiji. Dom se proteže na 3.000 četvornih metara i može primiti 66 korisnika u 12 apartmana veličine 30 četvornih metara i 20 soba.

 

Ustanova je opremljena dizalom za pokretne i nepokretne osobe, ambulantom, blagovaonicom i dnevnim boravkom. Kuhinja ustanove prati HACCP standarde, a prehrana korisnika prilagođena je njihovom zdravstvenom stanju i potrebama s mogućnošću izbora više vrsta menija.

Korisnicima je osigurana kontinuirana medicinska skrb uz 24-satno praćenje zdravstvenog stanja. Osim redovitog pranja osobnog i posteljnog rublja te redovitog čišćenja soba, u svakom trenutku korisnicima je dostupna njega u obliku pomoći pri oblačenju, kupanju, hranjenju i sličnim dnevnim potrebama. Dom ima osigurane svakodnevne fizikalne vježbe te medicinsku masažu. Osigurana je također i vizita liječnika opće prakse te psihijatra, kao i dolazak svećenika, pedikera i frizera.

Slobodno vrijeme korisnika organizirano je kroz svakodnevnu radnu i fizikalnu terapiju te različite društvene i rekreativne aktivnosti. Osiguran je prostor za boravak na otvorenom (dvorište, šetnica, restoran s terasom), a za različita društvena događanja i svečano uređena sala. Tijekom godine ustanova redovito organizira izlete i ljetovanja.

Zadovoljstvo korisnika nam je na prvom mjestu. U tu svrhu zaposleno je nadasve ljubazno, stručno i kvalificirano osoblje: medicinske sestare/ medicinski tehničari, njegovateljice, fizioterapeut i socijalni radnik te pomoćno osoblje koje je uvijek spremno pomoći i pružiti vrhunsku uslugu. U svom dugogodišnjem radu djelatnici Doma imaju veliko iskustvo rada sa teškim organskim oboljenjima te nas svakako kontaktirajte i slobodno posjetite!

 

 

Site Login